joi, 9 martie 2017

Pensiile de lux sunt o imensă și nerușinată hoție națională

Din nou despre pensii ca mecanism de hoție...

Încep cu concluzia

Cine muncește legal în România și își plătește contribuțiile legale la sistemul de pensii să fie liniștit că tocmai ia țeapă. 

Din banii plătiți astăzi de el, statul român dă pensii de lux foștilor comuniști și securiști, foștilor angajați din armata, miliția și justiția comunistă și din cea tulbure de după 1989 plus a parlamentarilor de după 1989. 

În timp ce milioane de români își numără anii lucrați, anii pe care îi mai au până la pensie, contribuțiile și punctele acumulate sperând că vor lua o pensie decentă la care sunt îndreptățiți, pensionarii de lux iau DEJA, pe bune, pensii speciale, bani reali, nesimțit de mulți. 


Cum adică pensionari de lux?

Pensionarii de lux sunt adevărații beneficiari ai sistemului de pensii hoțesc și falimentar din România. 

Pensionarii de lux iau „pensii speciale” adică pensii nejustificat de mari față de restul pensionarilor din țara aceasta. 

Faptul că ei primesc pensii foarte mari nu are a face cu contribuția lor anterioară la sistemul de pensii sau cu valoarea muncii lor pentru societatea românească. Nu, absolut deloc. 

De fapt, pensionarii de lux au fost niște profitori toată viața lor, au fost cei care au beneficiat de nedreptățile sistemului comunist, ei erau deasupra și toți ceilalți români oprimați de comunism erau dedesupt

În continuare sunt deasupra. O analiză a presei arată că pensiile speciale sunt de 11 ori mai mari decât cele normale, astfel un pensionar „special“ câștigă într-o lună cât un pensionar obișnuit într-un an.


Ce merite au pensionarii de lux?


Ce au făcut beneficiarii pensiilor de lux pentru societate și pentru țară de își permit să devină milionari în euro din pensiile plătite de săracul stat român?

În general pensionarii de lux sunt cei care au reprezentat baza sistemului de represiune și de justiție al statului comunist și a celui de tranziție, post 1989, tot un drac. Ei sunt foști milițieni, procurori, judecători, parlamentarii de după 1989 plus niște șmecheri din autorități ale statului- cum ar fi cea aeronautică, structuri total netransparente (dacă nu mă credeți încercați să vă angajați la această autoritate - veți lua pensii de pensii), plătite din bani publici și a căror angajați nu au nici un merit suplimentar peste cel al majorității salariaților din România.

Ei au fost cei care au ținut România în opresiune, nedreptate, mizerie și întuneric și nu cei care au împins-o înainte. 

Căci nu cu miliția și justiția comunistă ne-am integrat în Europa și am dezvoltat economia postcomunistă, atâta cât e ea. Nu foștii militari comuniști sunt cei care au activat în teatrele de operațiuni în Irak și Afganistan și și-au pus viețile în pericol. Nu numai că justițiarii, milițienii, comuniștii și securiștii au avut beneficii speciale în perioada lor de viață activă dar rezultatul activității și muncii lor este un stat disfuncțional, sărac și corupt. Merită milioane de euro pentru aceasta, acum la pensie, să ne mai îngroape o dată.


Bugetul pensiilor se cârpește de la bugetul de stat

Evident că nu ajung banii pentru plata tuturor pensiilor, așa că statul finanțează deficitul pensiilor de la bugetul de stat.

Cu alte cuvinte, pentru a îi plăti pe actualii pensionari de lux, folosește și bani care ar trebui folosiți pentru investiții publice. Adică nu numai că îi fură pe contributorii la sistemul de pensii dar îi fură pe toți românii care se așteaptă la un viitor mai bun în țara lor. E vorba de copiii noștri.Mecanisme de hoție- ia de la unii să dea la alții

Sistemul public de pensii este el însuși o mare nedreptate. În esență e o șmecherie care conține mai multe mecanisme de hoție.

Primul mecanism de hoție este că din sistemul public de pensii, statul ia bani de la cei care muncesc astăzi și de la cei care vor munci în viitor și le dă la cei care NU au muncit în trecut.

Căci pensionarii de lux de astăzi nu s-au ostenit prea tare în perioada comunistă. Nu au trudit pe ogoare, pe șantiere, prin frig și arșiță. Ei nu stăteau la cozi, nu duceau lipsă de nimic. Plus că aveau întotdeauna beneficii. Aveau acces mult mai facil la asistența medicală, la locuințe, la butelii, aveau mașini cu numere mici, cote de combustibil asigurate, li se asigura concedii la munte și la mare în unități diferite de cele ale întregului popor. 

Iar astăzi, ca să îi recompenseze pentru ce NU s-au chinuit în trecut, statul le dă pensii de lux. Cum? Simplu, ia bani de la cei care trudesc astăzi. Din cuantumul acestor pensii, foștii beneficiari ai sistemului comunist, astăzi se îmbogățesc. Doi pensionari din Oradea, soț și soție încasează lunar împreună din pensii peste 7.000 euro, sumă ce le permite să-şi cumpere anual câte o casă, iar în 12 ani să devină milionari în euro. Numai din pensii... Tare, nu?

Al doilea mecanism de hoție este că prin sistemul public de pensii, statul ia bani de la oamenii cinstiți și îi dă la hoți și corupți

Ia vedeți corupția din sistemul de acordare a pensiilor de boală, de exemplu cazul de la Bihor.

Al treilea mecanism de hoție este că prin sistemul public de pensii se iau bani de la cei care împing România înainte și se dau la cei care o trag înapoi

Iar al patrulea mecanism de hoție este că prin sistemul public de pensii se iau bani de la cei mulți și săraci și se dau la cei puțini și bogați


Cum e posibil să funcționeze aceste mecanisme de hoție?

Simplu. Acesta este statul creat de Ion Iliescu, un stat care își fură, înseală și spoliază cetățenii, le fură munca, banii, speranțele și viitorul. 

Toți angajații care lucrează legal în țara aceasta și care plătesc obligatoriu contribuții la sistemul de pensii contribuie la un fond comun de pensii. Din cest cazan comun, guvernul condus de un partid iresponsabil, hoț și populist poate să mărească pensiile cum vrea mușchii lui, când are el chef

Doar că prin mărirea pensiilor, un act aparent mânat de grija față de poporul sărman, un partid iresponsabil, hoț și populist își plătește clientela în două feluri: 

Felul unu: dă bani mulți pentru cei bogați.

Felul doi: dă bani puțini pentru cei săraci. 

Dar din a cui bani își permite guvernul condus de un partid iresponsabil, hoț și populist să fie darnic? Din a cui bani se plătesc contribuții la sistemul de pensii? 

Exact din banii celor care muncesc legal, pe bune.

Iar deficitul se alimentează de la bugetul de stat, adică din banii produși în economie prin contribuția tuturor cetățenilor.


Și cui îi sunt destinați banii? 

În general susținătorilor politici ai unui partid iresponsabil, hoț și populist

Așadar, prin aceste mecanisme un partid iresponsabil, hoț și populist oferă mită electorală, își conservă influența socială pe termen lung. 

Ce porcărie de sistem e acela prin care statul care ajunge să fie condus de un partid iresponsabil, hoț și populist ne fură pe față, cu legea în mână?


Sistemul public de pensii trebuie înlocuit cu altceva!

În opinia mea, acest sistem trebuie desființat și înlocuit cu sisteme de pensii private. Multe, diverse, aflate în competiție, sub un control strict din partea unor autorități care, dacă se poate, să nu fie formate din hoți și corupți, să fie compuse din persoane selectate altfel decât din clientela acelor partide iresponsabile, hoațe și populiste.

E bine că presa face investigații pe acest subiect scoțând în evidență monstruozitatea sistemului actual. Vezi aici și aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu