miercuri, 8 februarie 2017

Regimul comunist din România a fost urât mirositor și toxic

Putem înțelege mai bine comunismul printr-o metaforă despre ceva urât mirositor. Știu că metafora nu e deloc frumoasă, dar e elocventă. În paragrafele de mai jos atributul „puturos” îl puteți înocui cu „sulfuros” sau, mai simplu, „toxic”.


În 1945 am intrat într-o budă a istoriei iar de atunci facem eforturi să ne curățăm

Situația României sub regimul comunist o pot exprima în acest fel: în 1945 am intrat într-o hazna (adică budă!!!) istorică din care încă facem eforturi să ieşim dar încă totul pe noi, la noi și de la noi pute îngrozitor.


Unii s-au obișnuit și chiar le plăcea

Sunt mulți oameni care au trăit o viață întregă în hazna, s-au obișnuit cu mirosul și cu textura lucrurilor de acolo și continuă să promoveze modelul cu care au fost obişnuiţi, care în opinia lor e unul bun.

Uniii dintre oamenii aceștia sunt la guvernare și ne conduc.


Alții au plecat iar alții rezistă

Sunt alți oameni, tineri, români, valoroși, curajoși, întreprinzători, disperați de putoarea din țară au părăsit-o, au mers în locuri unde nu pute atât de rău. Iar alții, cei care au rămas în țară, care se chinuie să scape țara, viața și viitorul copiilor lor de gunoaiele acestea urât mirositoare care otrăvesc și alterează tot ce ating.


Treaba noastră este curățenia

Treaba noastră este să ne curățăm pe noi, să îi curățăm pe oamenii din jur de gândirea de hazna cu care au fost obișnuiți, de practicile din comunism, iar pe copiii noștri, pe elevii și studenții noștri să îi creștem cât mai curați posibil.

Nu cred că vreun părinte responsabil și educat din România ar vrea ca copiii lui să trăiască după cum se trăia în comunism.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu