miercuri, 18 ianuarie 2017

Rusia lui Putin e o boală. Sper să scăpăm de ea într-o sută de ani

Rusia este un stat agresor și golan cu o conducere cinică și lipsită de scrupule.


Președintele Putin e cinic și amenințător

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a primit cadou de la Putin o hartă cu Moldova cuprinzând teritoriul Republicii Moldova, cel al provinciei româneşti Moldova, nordul Bucovinei, dar şi o parte din Dobrogea. Detalii aici. Mesajul este unul de amenințare geopolitică atât pentru România cât și pentru NATO.

O are Puțin cam mică...

Acesta este Putin, președintele Rusiei, țara noastră vecină și pretenă. Dar cine este Putin acesta? E puțin kaghebist. Cică e un un fost kaghebist de mâna a doua. E puțin complexat. Pare a fi marcat de complexele din tinerețe probabil de pe vremea când lucrând în Germania de Est vedea capitalismul pe margine prăpastiei cum privește în jos la comunism. Pare că o are mică și puțină, de vreme ce pozează mereu la bustul gol ca un macho, are balerine prin preajmă (vezi aici poze hot) și face politică cu amenințări, provoacă războaie, amplifică războaie, intervine în toate țările, crează conflicte, confuzie, promovează știri și probleme false, face paradă de armament, mai ales de cel nuclear. 

Pe scurt, pare a fi un golan complexat plin de testosteron, la el politica înseamnă frică, amenințări și violență. Pentru că, vezi Doamne, are cu ce.


Putin e reprezentantul unei elite politice mici a unui popor mare

Din păcate Putin este atât autorul cât și produsul unei culturi a unei elite politice mici a unui popor mare. La fel ca în România, elita politică are rolul de a ține gunoaiele la suprafață, izolate de popor, nicidecum să asigure accesul la conducerea țării a ceea ce are Rusia mai bun. Iar conducerea țării cu Putin în frunte, în loc de a asigura viața și binele, asigură moartea și răul. În loc să privească spre viitor pe care să îl facă mai pacifist și luminos, el invocă mereu un trecut conflictual și tenebros pe care vrea să îl prelungească.


A făcut din Rusia o boală de care se feresc toți

Rușii sunt un popor cu cultură mare conduși de niște golani care au făcut din țara lor o boală. Nu numai România, dar toată lumea s-ar feri de ruși ca de o boală. Poporul rus este el însuși în boală, cu un declin biologic masiv, populația se împuținează dramatic, bolile și alcoolismul fac ravagii. Imensul lor teritoriu nu îi va mai ajuta mult timp, va înceta să fie o soluție și va deveni o problemă: va fi în mod natural umplut și populat de alte popoare care cresc în timp ce rușii scad.


Să mai rezistăm umpic

De trei sute de ani, statul golan și agresor de la Răsărit ne tot bate și ne face viața și istoria grea. Să mai rezistăm vreo o sută de ani, până se vor dezumfla biologic, asta dacă nu vor primi alte șocuri până atunci. Jurnalistul Cristian Unteanu explică cum.

„Avem, pentru prima oară în istorie, şansa de a nu fi singuri într-un asemenea moment de refacere a hărţilor de putere, ci să facem parte din harta garanţiilor pe care le reprezintă apartenenţa a UE şi NATO. Din momentul în care se produce public o asemenea hartă, la nivel de preşedinţi de ţară, poate înţelegem bine de tot că, singuri, în caz de criză reală sau de dezvoltare a etapelor unui potenţial conflict, nu vom rezista. Garanţiile de securitate date de apartenenţa la NATO şi UE sunt esenţiale şi de ele trebuie să avem grijă în acest moment în care totul se schimbă, reasigurându-ne partenerii strategici.” Mai multe, aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu