vineri, 9 septembrie 2016

Să înlocuim Parlamentul cu un soft


Softul ar face analiza situației națiunii pornind de la câțiva indicatori-tip și ar propune cele mai potrivite reguli: legi, instrucțiuni de aplicare, proceduri, norme.Ar fi multe avantaje

N-am mai avea corupție în Parlament, ar fi costuri mult mai mici, n-ar mai fi salarii de parlamentari, sume forfetare, decontări de cazări și deplasări, pensii speciale și multe alte beneficii pe care Parlamentul și parlamentarii le încasează în mod nedrept, degeaba și, în plus, le ascund poporului, nu dau nici un fel de socoteală nimănui.


Nu mai trebuie alegeri

Alt avantaj: nu ar mai exista nici alegeri. Alegerile sunt o ocazie de dezbinare a nației. În schimb, ar exista o democrație perfectă, meritorie și ... online iar în loc de vot s-ar manifesta leadershipul social sau capacitatea de influență socială.

Aceasta pentru că, printre inputurile de care ar ține cont softul Parlament 1.0 un important rol ar avea argumentele furnizate de cetățeni în dezbaterile publice. Ele vor fi online, bineînțeles. 

Vor vota cei care știu să scrie corect, coerent și argumentat

Cetățenii care vor putea ARGUMENTA- ÎN SCRIS, ONLINE, COERENT un punct de vedere, o nevoie socială, o necesitate expresă vor avea supriza să vadă că ideile lor vor fi transformate în legi. Ceilalți- cei care care nu și-au luat bacul, sunt analfabeți funcțional în sensul că înțeleg cuvintele dar nu știu ce înseamnă ele, nu au Internet, scriu cu greșeli de ortografie, fără diacritice etc. ghinion! (Vorba unui clasic în viață și în funcție). Aceștia din urmă nu vor putea influența softul care face legile nici măcar dacă îi dau șpagă :)

Astfel, cei cu un nivel de educație precar, analfabeții funcționali, analfabeții cu permise de conducere luate la Pitești, cei care așteaptă pomeni electorale pentru vot, morții din Teleorman etc. toți aceștia nu vor fi băgați în seamă de softul Parlament 1.0 Online.

Fără să fie cenzitar, votul va fi al celor care au ceva de spus- online, corect și coerent, în țara aceasta. 


Nu vot, ci influență socială

De fapt, nu va mai exista conceptul de vot, putem să îl înlocuim cu conceptul de influență socială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu