marți, 23 august 2016

TAROM este încă o dovadă că statul nu are ce căuta în economie

Descoperiți scursura statului mafiot, lipitorile care sug sângele poporului, bine instalate pe trupul vlăguit al României.

Astăzi despre compania TAROM, vaca de muls a aviației pentru protejații şi pilele politice din Ministerul Transporturilor

Așa zisul management privat a fost, de fapt, o șmecherie de a întârzia privatizarea cu scopul de mai putea fura de la compania de stat. Bănuiala mea e că pe lângă Heinzmann și Stroe există o listă lungă de profitori: membrii în Consiliul de Administrație, angajați aproape de pensie care au avut ochi albaștri la viața lor, sindicaliști cu averi surprinzătoare, membri în comisii de privatizare și mulți alți emanați cu cariere dubioase care toată viața lor au lucrat la stat dar au averi impresionante. Există mai multe modalități prin care compania de stat produce pagube, vezi aici, aici și aici

Nu numai Tarom, ci toate instituțiile și întreprinderile de stat din România sunt vaci de muls pentru politicienii și pilele lor, pentru lipitorile care sug sângele poporului în numele interesului național. Enciclopedia hoției din bani publici din România primește noi pagini, tot crește în grosime, caz după caz, Tarom după Rompetrol, după Bechtel sau Petrom.

De aceea zic: avem nevoie de un STAT MINIMAL, un stat cu instituții puține dar puternice, cu angajați puțini dar supercompetenți, bine plătiți, bine verificați, cu autoritate și responsabilitate. Iar managementul public trebuie redefinit. Nu e firesc să îi recompensezi pe manageri atunci când produc pagube iar gașca de profitori și lipitori să o numești Consiliu de Administrație sau Comisie pentru Privatizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu