vineri, 31 august 2007

Bine ați venit pe blogul meu!

Vă adresez un călduros bun venit pe blogul meu.


Cine sunt eu?

Sunt Dorin-Cristian COITA, orădean, născut în 1973, am absolvit Liceul Emanuil Gojdu, Universitatea din Oradea- Facultatea de Științe Economice, apoi am făcut doctoratul în Marketing, l-am început la Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca și l-am finalizat la Academia de Studii Economice București.  

Lucrez, de când am terminat facultatea, la Universitatea din Oradea, Departamentul de Management-Marketing din cadrul Facultății de Științe Economice. Din 2009 sunt conferențiar universitar. Am mai lucrat (în 2016-2017, timp de un an și jumătate) în Turcia la o universitate publică acolo, adunând o experiență despre care am scris multe postări pe blog. Mai demult, prin 2006-2007 am predat câteva luni la o universitate în Lituania. Am mai predat în alte câteva țări - prin programul Erasmsus dar pe perioade mult mai scurte, de 1-2 săptămâni. 

Așa că, de mulți ani predau discipline de marketing. Pe lângă aceasta mă preocupă inovarea socială, adică orice mod prin care putem face lumea mai bună. Poate prin tehnologie, prin management, prin marketing, prin educație, prin economia socială, prin organizațiile nonprofit, inclusiv prin politică.

Fac și politică, sunt adeptul politicii de dreapta (am fost la URR între 2003-2005, PNȚCD 2005-2015, M10 2015-2016). Acum sunt membru al Partidului PLUS- condus de Dacian Cioloș. 


Sunt inițiator și membru activ al unor grupuri de acțiune și dezbatere, a unor ONG-uri, de la asociații studențești- pe vremea când eram student, la organizații care promovează inovarea socială, marketingul, educația și civismul.

De ce scriu?

Scriu pe acest blog pentru a salva în formă scrisă ideile volatile- ele apar și dispar repede. Scriu pentru a îmi exprima opinii, puncte de vedere, idei referitoare la realități din lumea mea, pentru care caut interlocutori. De asemenea, scriu pentru a mă elibera de presiunea unor gânduri și a da altora un exemplu: faceți ca mine. 

Am convingerea că scrisul pe blog este un excelent exercițiu de introspecție și exprimare care oferă celui care îl face ocazia să se privească în mai multe oglinzi. De aceea îi îndemn și pe studenți să își facă blog. 

Aș vrea să-i văd pe toți oamenii buni din jurul meu, pe studenți, în primul rând, dar și pe cei cu care lucrez, făcându-și bloguri, exprimând și asumându-și idei, susținând și implicându-se în cauze, învățând din greșeli, devenind performanți în comunicare și ...în marketing. 

Nu în ultimul rând, scriu pentru că respect Limba Română și cred că cea mai mare formă de respect este să gândești, să vorbești și să scrii (corect!) în Limba Română.

Ce scriu?

Am postat în secțiunea „Scriu despre” etichetele subiectelor despre care scriu.

La un moment dat am inventariat tipurile de conținut de pe blog. Au ieșit șapte tipuri:


Diseminare de conţinut informaţional
Le spun şi altora ce am văzut, ce am citit, ce au scris unii şi alţii, ce să ştie, să le folosească şi pe lângă care să nu treacă indiferenţi. Nu este principala funcţie a blogului meu, prea multă informaţie este chiar dăunătoare asă că voi folosi cu moderaţie informaţia de acest tip.

Reflexiv
Pe blog postez diferite subiecte asupra cărora reflectez.

Metodologic
Pe blog postez diferite materiale pe care le-am înscris în ciclul: „Cum să...?” sau „Ghid pentru...”

Discursiv
Mai îmi vine cât o idee pe care aş vrea să o adresez tuturor. O fac discurs şi o pun pe blog.

Conceptual
Uneori definesc concepte sau inventariez concepte definite de alții, le analizez şi le postez pe blog.

Valoric
Prin acest blog afirm şi promovez valorile mele, care stau la baza a ceea ce fac, a ceea ce sunt, a ceea ce cred, a ceea ce ştiu, a ceea ce am, a ceea ce pot.

Critic
Disting între ce e bine şi ce e rău. Laud ce e bine. Denunţ ce e rău.

Scrieți-mi!

Vă rog să îmi comentați articolele sau să îmi scrieți direct, pe email. Adresa mea de corespondență este dorincoita arond gmail punct com. 

Vă mulțumesc în avans pentru vizite, comentarii, sugestii și posibilitățile de îmbunătățire pe care mi le veți scrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu