luni, 11 iulie 2016

Mândru să fiu membru al Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare „Crișana” care încurajează asocierea producătorilor de fructe și legume din Bihor și Crișana


S-a lansat Asociația pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare „Crișana” care încurajează asocierea producătorilor de fructe și legume din Bihor și Crișana.Evenimentul de lansare a Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare „Crișana” a avut loc miercuri, 29 iunie 2016, în sala de conferințe a Business Trade Center din Oradea. Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă

La eveniment au participat peste o sută de persoane printre care numeroși fermieri bihoreni, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor cu incidență în domeniul produselor agroalimentare.

Printre cei care au venit să încurajeze agricultorii bihoreni să strângă rândurile în jurul noii structuri asociative s-au remarcat dl. Ilie BOLOJAN, primarul Municipiului Oradea, dl. Dan CORBUŢ- președintele Camerei Agricole Bihor, dl. Cristian BUZLEA, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, dl. Florian PAVEL directorul APIA, dl. Bogdan FĂGĂDAR, reprezentantul clusterului AGROTRANSILVANIA Cluj Napoca, d-na Marcela PRADA, prorector al Universității din Oradea, reprezentanți ai Zonei Metropolitane Oradea, ai Consiliului Județean Bihor, ai unor firme de consultanță. Cu toții au luat parte la efervescența care a însoțit lansarea unei asociații a cărei scop principal este promovarea produselor agroalimentare autohtone stimularea dezvoltării culturale, sociale, economice a județului Bihor și regiunii Crișana, prin descoperirea, asumarea și promovarea identității proprii a fructelor și legumelor din soiuri autohtone.Membrii fondatori ai Asociației se ghidează după știință și bunăvoință

Evenimentul a debutat prin prezentarea Asociației și a membrilor ei fondatori, un colectiv format din fermieri, cadre didactice universitare de la Facultatea de Protecția Mediului și din cadrul Departamentului de Management-Marketing a Facultății de Științe Economice și oameni de afaceri‎ din ‎Oradea. 


Moderatorul evenimentului și în același timp vicepreședintele Asociației, dl Remus Roșca, a prezentat importanța dezvoltării unei astfel de asociații și necesitatea de a contribui la dezvoltarea societății prin crearea de valoare de care are nevoie piața și comunitățile din Bihor și Crișana.

Președintele Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare “Crișana”, dr. ing. Dorin Popa, a prezentat inițiativa de constituire a Asociației printr-un principiu după care se ghidează: „știință și bunăvoință”. Asociația prin știință se dezvoltă pe sine, iar prin bunăvoință îi dezvoltă pe alții.

S-au prezentat apoi membrii fondatori ai asociației: Dorin POPA, Teodora TARCZA, Anca BRATA, Radu SILAGHI, Octavian DAN, Francesco TOMMASI, Dorin COITA, Remus ROȘCA, Emilian GHERDAN. Cu toții sunt motivați să creeze valoare pentru a o distribui mai departe, în comunitate, fiecare și-a pus amprenta în asociație în felul său propriu, contribuind cu tot ce are mai bun. Ei formează o echipă capabilă să ofere expertiză cu privire la legislația în vigoare, accesarea fondurilor europene, realizarea strategilor și instrumentelor de marketing, stimularea asociativității și dezvoltarea de comunități, grupuri și echipe care să lucreze eficient.


Asociația va organiza standuri personalizate în piețe, va realiza brandul „Produse Agroalimentare Crișana” și multe proiecte

Obiectivele principale ale asociației recent înființate sunt: potențarea sectorului agroalimentar din Bihor, dezvoltarea unei piețe de produse sănătoase cu gustul soiurilor autohtone, redescoperirea asociativității în agricultură și oferirea de servicii de consultanță pentru fermieri.

„Considerăm că cel mai profitabil sistem de producție la momentul actual este cel asociativ, în care producătorii din Bihor și Crișana vor produce pentru bihoreni. Pentru aceasta, Asociația va sprijini acțiunile de asociere a producătorilor de produse agroalimentare în scopul creșterii performanțelor acestora și a producției de produse gustoase și sanogene, a vânzării lor la un preț corect”, a declarat Dorin POPA, președintele Asociației.

Dl. Francesco TOMASSI, directorul executiv al Asociației a prezentat proiectele în curs de derulare precum și cele viitoare: realizarea unor standuri evidențiate în piețele orădene; crearea și promovarea propriului brand, Produs Agroalimentar Crișana; consultanță de specialitate de marketing, consultanță juridică și pentru accesarea fondurilor europene; deschiderea unui târg care se va desfășura în interiorul Cetății, în perioada 9-11 septembrie, promovarea produselor și a agroturismului din Bihor; distribuirea de noutăți și informații; realizarea unui centru de colectare și depozitare a fructelor și legumelor.


Invitați de marcă au încurajat inițiativa

Printre invitații prezenți la lansarea asociației se numără dl. Cristian BUZLEA, directorul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale care a menționat pilonii importanți care stau la baza dezvoltării asociației: cercetare, știință, cadre universitare, marketing, o echipă tânără care determină dinamism, vise și dorința de a schimba ceva. O agricultură de calitate înseamnă pământ roditor, produsul finit și valoarea adăugată de către membri.

Cel de-al doilea invitat care a luat cuvântul a fost dl. Bogdan FĂGĂDAR, reprezentantul clusterului AGROTRANSILVANIA Cluj Napoca, care a menționat în speech-ul său buna organizare a asociației, potențialul uriaș de care dispune și totodată faptul că au ales să facă un parteneriat productiv cu clusterul.Cum pot fermierii să se înscrie în Asociația Crișana?

Dl Emilian Gherdan, om de afaceri și în același timp membru fondator și vicepreședinte al Asociației, a prezentat celor interesați cum pot deveni membri. Calitatea de membru oferă membrilor avantaje și beneficii dar presupune plata unei taxe de înscriere și a unei cotizații lunare.

Pentru a deveni membru se descarcă și se completează o cerere de înscriere disponibilă pe site-ul asociației www.asociatiacrisana.ro sau se completează un formular online. De asemenea, cei interesați se pot înscrie direct la sediul Asociației pe str. Gheorghe Doja nr. 49A, în Centrul de Afaceri Romcom din Oradea, ori pot obține informații suplimentare de la președintele Asociației la numărul de telefon 0731 333 660.

Mulți dintre cei prezenți la evenimentul e lansare au dorit să se înscrie pe loc în Asociație.

Mai multe informații despre Asociația pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare „Crișana” pot fi obținute pe site-ul www.asociatiacrisana.ro sau pe pagina Facebook.com/asociatiacrisana.

Aici găsiți poze de la evenimentul de lansare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu