miercuri, 15 iunie 2016

Establishmentul și-a fabricat propria opoziție

Am simțit asta și eu. Nu știam ce caută securiștii la PNȚCD. Era plin de ei pe acolo, ca gândacii, ca șobolanii. Treaba lor era să pună partidului capac, să îl compromită. Și l-au compromis. Foarte tare trebuie să le fi fost frică securiștilor de PNȚCD de vreme ce l-au ținut mult timp țintuit la zero virgulă ceva. Părerea mea este că tot ei l-au adus la putere în 1996.

Iar acum am aflat: Securitatea a controlat întreaga Românie, timp de 27 de ani.

Grigore Cartianu sintetizează:

Sursa "Ioan" și sursa "Paul"... Victima și călăul... Capul spart și bâta minerească... Vocea libertății din Piața Universității și strigătul gutural al cavernelor...

Ce thriller s-a scris sub ochii noștri în 1990! Orgie securistă sută la sută, cu o covârșitoare componentă sovietică.

Marian Munteanu a fost sursa "Ioan". Miron Cozma a fost sursa "Paul". Cei doi au avut traiectorii paralele care, sfidând geometria, s-au întâlnit. Amândoi au colaborat cu Securitatea, amândoi și-au întrerupt colaborarea pentru că au devenit membri PCR. Amândoi s-au întâlnit în stația "Virgil Măgureanu".

Amândoi au jucat roluri principale în piesa "1990", pe care noi, necolaboratorii, am trăit-o cu sufletul la gură. Ca și la "loviluție", am fost masă de manevră. Carne de tun.

Imediat după lovitura de stat din decembrie 1989, tandemul Partid-Securitate a pus mâna pe toate pârghiile mecanismului numit România. A fost și Putere, și Opoziție. Și Călău, și Victimă. Și Patronat, și Sindicat. Și Presă, și Antipresă.

N-a lăsat să-i scape nimic din mâini. Pentru a nu permite creșterea naturală a Opoziției, a infiltrat-o pe cea reală și a stimulat-o pe cea artificială. La fel s-a întâmplat și cu sindicatele, și cu unele ziare & televiziuni: de ce să fie lăsat locul gol pentru apariția unor forțe incontrolabile?

Modelul este cel comunist: și sovieticii au creat o falsă disidență, pe care au scos-o "la produs" în 1989-1990. "Disidență" care a pus umărul la orgiile de la revoluție și de la mineriade.

Am trăit un sfert de veac fals. Ne-a jucat Securitatea cum a vrut. Și nu avem nicio garanție că lucrurile se vor schimba.”Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu