miercuri, 15 iunie 2016

Alegeri locale 2016 - vești bune dar pe termen lung

Alegerile locale produc elitele din satele, orașele și județele României

Alegerile locale sunt mecanismul de selecție al elitelor conducătoare din satele și orașele României. Din 1990 ele au fost mereu câștigate de reprezentanții partidelor așa zis parlamentare, foștii comuniști și securiști plus șmecherii, hoții și copiii lor. Știm acum că aceste partide (să ne amintim: FSN, FDSN, PSDR, PSD, PD, PDL, PNL plus fluturii, muștele și liliecii politici PSM, PUNR, PRM, PNG, PPDD, PC, UNPR, ALDE) au fost plăsmuite în laboratoarele Securității comuniste, cu know how de la KGB-ul sovietic. 

Ele au avut menirea de a confisca accesul la puterea politică și de a îi descuraja pe nou veniții pe scena politică, de a-i ține în confuzie pe alegători și de a ridica la maximum nivelul scârbei față de politică a românilor. 


Monopolul politic era necesar să fie păstrat pentru ca foștii comuniști și securiști plus odraslele lor să poată fura nestingheriți România iar intelectualii, oamenii civilizați și virtuoșii să fie sistematic încurajați să nu se bage în mocirlă că, deh, pute!


Elite? Tot ei și ai lor

Mecanismul a fost croit după interesele actualei clase conducătoare, ei au decis că alegerea primarului să fie într-un singur tur - mod în care sunt avantajați cei care și până acum au fost la putere. 

Parlamentarii din partidele aflate la putere au decis ca listele de candidați să poată fi depuse numai cu un număr foarte mare de semnături de susținere, descurajând nou-intrații în politică, aceștia nu au capacitatea logistică și organizatorică să se mobilizeze la fel de bine ca structurile de partid clasice.


Mecanismul actual de selecție a elitelor nu e bun pentru că produce rezultate rele

Se pare că mecanismul actual de selecție nu este bun de vreme ce nu permite primenirea sau împrospătarea elitelor conducătoare. 

Actualii conducători ai României și-au arătat măsura incompetenței. De douăzeci și șapte de ani ei eșuează să facă România mai bună iar noi îi plătim pentru asta cu banii și cu sănătatea și viețile noastre, ale copiilor și părinților noștri. 

De douăzeci și șapte de ani în loc de prosperitate ei au produs sărăcie, în loc de speranță au produs disperare, în loc de muncă ei au încurajat asistența socială, în loc de merit ei au produs plagiate, în loc de sănătate ei produc infecții, în loc de educație ei produc programe de imbecizilare a populației.


Sindromul Stockholm la nivel național: victima s-a atașat de agresor

Ironic, trist și periculos este că poporul continuă să îi voteze pe cei care îl mint și îl fură. Poporul e mințit, prostit, sărăcit și sistematic spălat pe creier, dezinformat și furat. Nu se lasă educat (școlile și educatorii au o mare culpă aici) și s-a obișnuit să fie furat, s-a resemnat să trăiască alături de cei ce fură, e fericit când primește și el ceva și privește boala și moartea cu seninătate mioritică. Continuă să îi voteze pe vechii conducători deși știe că sunt corupți, unii chiar condamnați și în pușcărie.  


În 2016 la locale și chiar la parlamentare nu se vor schimba multe...

După alegerile din 2016 vechii politicieni corupți din establishmentul politic vor continua să își păstreze cele mai mari șanse de a fi la putere. Până acum au reușit să zădărnicească alte zone și forțe din societatea românească să preia puterea și să facă altceva cu țara. Trebuie să recunosc cu ciudă că sunt performanți în a-și păstra monopolul. 


Gunoaiele, tot la suprafață... Doar că acum mârâie mai puternic și chiar mușcă!

Vechea elită conducătoare din această politică românească strâmb făcută este compusă dintr-un amestec penal și urât mirositor de vechi comuniști și securiști, mitomani plagiatori, băieți deștepți care fac afaceri cu statul, gunoaie cu papion cu iz liberal, maimuțe agramate cu stele de general și șmecheri care și-au luat doctoratele plagiate înainte de a-și lua bacalaureatul. Aceste elemente au folosit așa zisa democrație, capitalism și libertate ca să prolifereze, să crească și să se înmulțească precum virușii, precum infecțiile. Aceste elemente au infectat tot ce au atins.  


Gunoaiele vor câștiga din nou alegerile locale în 2016. Doar că- sper eu, nu mult se vor bucura de victorie. Deși după alegeri au devenit mai încrezători și chiar mai amenințători. Deși l-am auzit pe penalul Dragnea spunând că românii au de ales între pâine și cătușe, deși întregul establishment duce o luptă furibună împotriva Justiției și este pe cale să o cîștige. Cu toate acestea... 


Hopa! Se pare că avem alți votanți

Se pare că epoca pensionarilor care privesc Antena 3 se apropie de asfințit, locul acesteia e luat de generația Internet, a telefoanelor mobile, a rețelelor sociale, a comunităților online. Avem milioane de români care au trăit, lucrat și s-au educat pe afară, care au realizat că elita conducătoare  a țării, le-a tras țeapă. 

Ei vor schimba iremediabil România. În zece- douăzeci de ani, vor face curățenie pe scena politică. 

Toți oamenii ăștia vor reuși să facă ceva cu România, cred eu. Și sper ca Istoria să aibă răbdare cu ei și cu noi, pentru că dacă vine vreun război, cutremur, molimă, val migrator sau altceva, toate considerațiile acestea pică.  

... pe termen lung, establishmentul va capota. 

Pe termen lung însă establishmentul nu are nici o șansă. Pentru penalii și aliații lor funia se apropie de par. În ciuda victoriei iminente în alegeri, pe termen lung îi așteaptă dezastrul. Justiția, tehnologia, memoria și demografia îi vor mătura de pe scena politică și îi vor schimba iremediabil. Iar istoria va consemna rolul profund toxic al establishmentului pentru România post 1989.Să ajutăm establishmentul să capoteze în toamnă, sau măcar până în 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu