joi, 11 februarie 2016

Încă o modalitate prin care foștii comuniști și securiști ai României fură banii publici- prin academii fantomă

Am descoperit unde sunt banii pentru știință și cercetarea academică. Ei sunt la academiile lui Ion Iliescu, Sorin Oprescu, Gabriel Oprea și Sorin Câmpeanu. Ele se numesc Academia Oamenilor de Știință din România, Academia de Știinte Medicale, Academie de Știinte Tehnice, Academia de Științe ale Securității Naționale.
Este vorba despre încă o modalitate prin care foștii comuniști și securiști ai României fură banii publici- prin academii fantomă.


Profitând de existența și pasivitatea Academiei Române, șmecherii comuniști și securiști, au creat instituții paralele acesteia, niște instituții ciudate, așa zise Academii- în fapt instituții căpușă pentru banul public. Au făcut asta pentru că au putut, pentru că ei erau puterea, ei au fost și sunt Guvernul, Parlamentul, președinția. În ciuda denumirii lor, aceste instituții nu au avut și nu au nici o treabă nici cu știința, cu cultura sau cu altceva. Ele au rolul de a oferi rente foștilor comuniști și securiști ai României- aceiași care au furat și au distrus țara- sub forma unor subvenții, indemnizații lunare, să le finanțeze călătoriile, să le dea premii.


Academia Oamenilor de Știință din România are sute de membri, jumătate din ei foști sau actuali parlamentari, care primesc sume lunare între 1400 și 2000 de lei. Printre membrii ei sunt oameni cunoscuți: Ion Iliescu, Nicolae Dănilă- marele bancher cu ochi albaștri, Eugen Ovidiu Chirovici- șeful masonilor români, IPS Teodosie, Ecaterina Andronescu- gropara învățământului românesc, Ion Cristoiu, Ioan Scurtu, Constantin Bălăceanu Stolnici- cel care și-a turnat colegii la securitate, Răzvan Theodorescu și alții.

Academia de Știinte Medicale, a lui MIrcea Ifrim și Sorin Oprescu, controlează fondurile pentru cercetările medicale din Romania. Membrii ei primesc o indemnizație lunară viageră egală cu salariul mediu pe economie. Să îmi spună cineva dacă știe ce rezultate produce această instituție în lumea medicinei, că eu nu am auzit.

Academie de Știinte Tehnice, cu până la 250 de membri printre care și fostul ministru al Educație, Sorin Câmpeanu și fostul președinte ARACIS, Ioan Curtu, are un buget de milioane de lei- din bani publici- desigur, din care își plătește membrii cu indemnizații lunare brute între 1400 și 1.800 lei, plus deconturi pentru deplasări în țară sau în străinătate.

Să nu uităm de Academia de Științe ale Securității Naționale, o instituție girată de Gabriel Oprea- ministrul inculpat pentru abuz, plagiator și îndrumător de doctorate plagiate. Academia aceasta a fost înființată în 2012 printr-o lege inițiată de parlamentarii Gabriel Oprea si Teodor Meleșcanu. Președintele instituției a fost George Maior acum este Remus Pricopie - rectorul SNSPA si fost ministru al Educației.

Banii aceștia sunt luați de la învățământul și cercetarea făcute pe bune și dați prin mecanisme obscure unor instituții fantomă în beneficiul unor șmecheri. Nu zic, or fi și oameni de valoare printre oamenii acestor instituții, dar dacă sunt atât de valoroși să meargă în Academia Română.

Citiți mai mult despre aceste subiecte aici și aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu