joi, 11 februarie 2016

Am uitat prea repede cum era pe vremea lui Ceaușescu

Cred că românii au uitat prea repede ce bine era pe vremea lui Ceaușescu - Ceașcă- pour les connaisseurs, de vreme ce îl regretă.


Sa nu uitam niciodata!
Posted by File de istorie on 2 Februarie 2016

Cu toate că e reconfortant să revezi fotografiile- deh, eram tineri!, în opinia mea nu acestea au fost cele mai mari probleme ale epocii lui Ceașcă.

Cele mai nocive efecte ale epocii lui Ceașcă au fost distrugerea societății, a încrederii între membrii ei, a proprietății private și a spiritului de antreprenoriat sănătos și curat, proliferarea hoției generalizate, a șmecherilor de tot felul, dependența mentală a oamenilor de stat. Unul din efectele perverse ale epocii lui Ceașcă a fost însăși epoca postdecembristă cu oamenii din ea, marile tunuri naționale date țării- fără frică, exact de oamenii puși să o conducă. Marea Hoție Națională a durat din 1990 până la DNA. Eu cred că ceea ce am trăit după 1989 sub ilustra conducere a lui Ilici și a foștilor comuniști și securiști, actualmente pesediști, lupi în straie de oaie- dracu' să îi ia!- a fost tot un efect al epocii lui Ceașcă. În 1989 l-am înlocuit pe dracu' cu mă-sa, doar că am fost plini de speranțe, de entuziasm iar unii au murit pentru asta!

Treaba e că societatea românească era prea proastă în 1989 ca să pună altceva în locul comuniștilor decât alți comuniști. Rațiu, Coposu și Regele Mihai n-au avut nici o șansă. Cinste lor că au încercat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu