marți, 19 ianuarie 2016

Pentru alegerile la structurile de conducere ale universității studenții candidează în echipă. Profesorii nu.

Asta deși lucrurile cu adevărat importante se fac împreună


Și-au format o coaliție, și-au pus la punct o campanie de promovare în care se susțin unii pe alții, în care adună voturi împreună, unii pentru alții. 

Mi-aș dori să văd o inițiativă de candidatură în echipă și la candidaturile profesorilor pentru funcțiile de conducere la Universitatea din Oradea.

Mi-aș dori să văd că oamenii care doresc să schimbe lucrurile se asociază și purced împreună la o îmbunătățire reală.

Universitatea este o entitate prea mare, prea diversă și prea complexă pentru ca să fie dată pe mâna unor indivizi izolați unii de alții. E prea importantă pentru oraș, județ, regiune, pentru comunitate ca să fie lăsată de izbeliște, pe mâna unor veleitari. Pot avea ei cele mai bune intenții din lume, pot fi super eroi, pot fi Einstein emoticon smile, dar dacă nu acționează în echipă nu vor face mare brânză. Preferabil ar fi să facă echipă cu alți universitari, nu cu oameni de la PSD sau PNL.

Dragi colegi universitari care votați, cereți candidaților la funcțiile de senatori, decani, rector să prezinte și echipele din care fac parte. Să prezinte echipele pe care le vor forma, să candideze împreună cu ele.

Dacă studenții sunt în stare să se găsească unii pe alții și să formeze echipă atunci pot și profesorii. Iar dacă nu știu, să îi întrebe pe studenți, să învețe de la ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu