duminică, 27 septembrie 2015

Trebuie schimbat sistemul

Am ajuns să fiu radical.

Obișnuiam să fiu doar conservator, să văd lucrurile bune din trecut și să țin cât pot de ele. Doar că gunoaiele mă îneacă. Degeaba știi să înoți și respecți regulile într-un bazin în care alții își aruncă gunoaiele, în cel mai bun caz ești fraier, în cel mai rău caz ești victimă și mori.

România și noi nu avem nici o șansă cu astfel de politicieni. Trebuie schimbat nici mai mult nici mai puțin decât sistemul. E cu totul anormal și împotriva firii ca răul, minciuna și hoția să conducă țara, să ne conducă pe noi.  

Un sistem în care hoții sunt puși prim miniștri și penalii șefi de partide, în care plagiatul se votează politic, în care parlamentarii își votează pensii, managerii peste banii publici își stabilesc ei lor salarii iar grupurile infracționale se organizează în partide politic și fac legile în parlament, conduc județe, primării, instituții, conduc ditai țara, un astfel de sistem e o boală, e o infecție. Cu așa ceva nu se negociază, o boală trebuie stârpită nu rușinată.

Cred că România a greșit tratamentul în1989. Times New Roman a văzut cel mai limpede problema din România. Gândacii s-au deghizat în doctori și au început să prescrie medicamente.

Mai râdem, mai glumim, dar asta e grav. Asta doare cu adevărat.

Ce-i de făcut? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu