vineri, 14 decembrie 2007

Discursul presedintelui Oracle

Lawrence Ellison, presedintele Oracle, le-a tinut urmatorul discurs studentilor care au terminat facultatea Yale. N-a putut sa-si termine discursul, deoarece a fost dat jos de pe scena:

"Daca ma uit la voi nu vad nici un viitor fericit, nu vad nici un director proeminent. Acum, sigur sunteti bulversati. Asta e normal. Totusi, va puteti intreba, cum vin eu, Larry Ellison, care n-am terminat facultatea, ca sa va judec pe voi, studentii celei mai renumite facultati? Stati sa va explic!

Deoarece eu, Lawrence Ellison, al 2-lea cel mai bogat om a planetei, am picat la facultate si voi nu. Deoarece Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, a picat la facultate si voi nu. Deoarece Paul Allen, al 3-lea cel mai bogat om al planetei a picat la facultate si voi nu.

Si deoarece Michael Dell, care momentan este doar pe locul 9, a cazut si el de la facultate si voi nu. Si domnul respectiv este in ascensiune.

... Acum, sunteti clar foarte bulversati! Si asta este foarte, foarte normal.

Dati-mi voie sa va incurajez, n-ati terminat degeaba facultatea si n-ati facut degeaba rost de o diploma.

N-ati pierdut 5 ani degeaba. Din contra, ati invatat sa munciti pentru bani putini, sa va faceti cunostinte si sa faceti cunostinta (mai deaproape) cu cuvantul TERAPIE. Toate acestea sunt foarte utile. O sa aiba lumea nevoie si de salahori ca voi. O sa aveti nevoie de cunostinte, de programare la terapie la un psiholog.

Fiindca voi n-ati cazut la facultate, n-o sa fiti niciodata printre primii 10 cei mai bogati oameni de pe Pamant! Si va trebui sa va impacati cu un salariu patetic de 200.000 de dolari pe an, salariul urmand sa il primiti de la un fost coleg de facultate, care a cazut la examene si a fost dat afara!

Acum, probabil va ganditi daca mai e vreo speranta pentru voi. Nici o sansa! Voi sunteti deja pierduti. Deja aveti creierul distrus in proportie foarte mare, ...irecuperabila.

Acum, ma adresez celor care inca nu au terminat facultatea:

LASATI BALTA FACULTATEA, FACETI-VA BAGAJELE SI PLECATI! Nu reveniti! Indepliniti-va visurile! Fiindca sigur va spun ca, daca vi se distruge creierul, veti disparea mai repede de pe scena afacerilor decat dispar eu acuma de pe aceasta scena gratie agentilor de paza!"

http://www.e-actual.ro/afaceri.htm

2 comentarii:

  1. In facultate se invata doar pentru a lucra pentru bani, doar pentru a avea un salariu, doar pentru a supravietui, insa in viata trebuie sa inveti cum sa faci ca bani sa lucreze pentru tine. Acest lucru incepe din momentul in care lista activelor este mai mare decat lista pasivelor; Activele sunt cele care produc bani, iar pasivele cele care cer bani. Asadar, in viata asta cu cat ai o casa mai mare si o masina mai spatioasa si mai de valoare cu atat trebuiesc mai multi bani pentru intretinerea acestora. Viata trebuie sa ti-o imaginezi astfel: Imagineazati o veverita aflata pe o morisca, cu cat fuge mai rapid cu ata oboseste mai rapid, in viata asta trebuie depasit acest moment critic doar prin multe cunostinte si aplicarea acestora. In Viata asta extista 3 tipuri de oameni: 1 Cei care sunt mai putini interesati de bani, si lucra inestire pentru putin; 2 Cei care sunt constienti de bugetul lor doar ca sunt neputiinciosi ca sa faca ceva si 3 Cei care sunt constienti si fac ceva in privinta bugetului, si risca crezand ca e bine si deseori reusesc ceea ce isi propun. Procentul : 7% de pe planeta fac parte din a treia categorie; 23% fac parte din a doua categorie iar restul de 70% din prima categorie. Sper sa ajute aceste sfaturi ;)

    RăspundețiȘtergere